Bezpečnostní rizika internetové komunikace

Novinky

Vážení zákazníci,

k bezpečnosti Vašich osobních údajů se stavíme zodpovědně a jejich ochrana je pro nás prioritou. Proto bychom Vás rádi upozornili na rizika, které představují tzv. Phishingové útoky (phishingové, nebo-li podvodné emaily) – ty mohou být zasílány i jménem naší společnosti. 

V současné době probíhá mnoho pokusů o tyto útoky: jejich adresáty se stávají zákazníci bank, telekomunikačních společností, poskytovatelů utilit, on-line služeb, internetových obchodníků apod. Jejich primárním cílem může být např. získání Vašich osobních údajů včetně přihlašovacích údajů, a to nejen do našich aplikací v internetovém prostředí, ale také do Vámi užívaných aplikací nebo účtů, do kterých přistupujete pomocí svého uživatelského jména a hesla. Dále jsou tyto útoky zaměřeny mj. i na možnost získání přístupu k Vašim finančním prostředkům. 

Z tohoto důvodu musíme připomenout klíčová bezpečnostní opatření a pravidla, na která prosím pamatujte:

  • Přihlášení do našich aplikací probíhá vždy přes zabezpečené stránky www.upcz.cz, konkrétně tedy:
    1. https://www.mujup.cz/
    2. https://www.gallerybeta.cz/
    3. https://extranet.upcz.cz/Pages/New/ExtranetHomepage.aspx
  • Vždy s Vámi komunikujeme prostřednictvím emailů končících na @upcz.cz;
  • Pokud si nejste jisti o pravosti příchozího emailu (např. jiný/nestandardní typ komunikace, než na který jste s námi zvyklí), nebo je email označen nestandardním předmětem, nebo je dotyčný email formulován “lámanou” češtinou nebo nesprávným slovosledem, upozorněte prosím naše pracovníky zákaznické podpory;
  • Nikdy Vás nežádáme o přihlášení, pokud s Vámi neřešíme konkrétní požadavek;
  • Naše emailová sdělení jsou vždy autorizována zaměstnancem s kompletními kontaktními údaji.

Pokud se Vám takováto situace stane, máte podezření, že jste podvodný email obdrželi, nikdy nereagujte na jeho obsah, neklikejte na případné odkazy v takovémto emailu a přepošlete nám jej na info@upcz.cz, s označením “podezřelý email”, nebo nás kontaktujte na našem telefonním čísle: +420 241 043 111.

Věnujte prosím těmto informacím dostatečnou pozornost a kdykoliv v případě podezření na podvodné stránky nebo emaily nás neváhejte kontaktovat. 

Váš tým

Up Česká republika s.r.o.

Ruben Vančo

Autor

Ruben Vančo Marketing Manager

otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…